Една от водещите лаборатории в България разширява обема на имунологичните си

...
Една от водещите лаборатории в България разширява обема на имунологичните си
Коментари Харесай

Лаборатория “Писанец“ разширява обема на имунологичните си изследвания

Една от водещите лаборатории в България разширява размера на имунологичните си проучвания.
Прочетете още
В лаборатории " Писанец " непрекъснато се стремят да усъвършенстват и уголемяват опциите за изчерпателна и висококвалифицирана диагностика. Те обезпечават необятен обсег проучвания на имунната система, както и съвещания със експерт - клиничен имунолог.

След като през месец май от " Писанец " предложиха безвъзмездни проучвания за равнището на кръвната захар и холестерола, а през юни предоставиха възможност на пациентите да се изследват гратис за Количествено установяване на IgG антитела против SARS-CoV-2 по метода CLIA, в този момент те уголемяват размера на имунологичните проучвания с цел възстановяване качеството на автоимунната диагностика.

Клиничната имунология учи ролята на имунната система в патогенезата на съвсем всички болести при индивида, както и опциите за лекуване посредством повлияване и контролиране на патологично променените имунни механизми.

Консултация с доктор - клиничен имунолог е потребно да бъде извършена при следните положения:
Чести инфекции (отити, синуити, пневмонии, херпеси, ангини, гъбични инфекции, хронични диарии), които водят до подозрение за присъщ имуннен недостиг при деца;Придобити имунни дефицити при възрастни - в случай че скоро е претърпяна интервенция, одобряван е антибиок най-малко 2-3 пъти в границите на 1 година, при рецидивиращи херпеси, при чести инфекции на бъбреците, при чести инфекции на пикочно-половите пътища, при постоянно повтарящите се гинекологични гъбични инфекции при дамите при хронични очни болести, HIV и ТБЦ;Очни заболявания увеити и иридоциклити;Онкологични болести по време и след химиотерапия;Автоимунни и ревматични заболявания: лупус, ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, васкулити, псориазис, ревматизъм и др.;Алергии: астма, сенна хрема, алергии към животни, хранителни артикули и лекарства;Репродуктивни проблеми при несполучливи опити за зачеване от 2 години;Хроничен стрес и наднормено тегло.


Лаборатория " Писанец "  разширява обема на имунологичните си проучвания и вкарва следните проби:

1.АНА – Индиректна имунофлоресценция

Цена за пациенти: 55.00лв.

2.АНA, AMA, AGMA - Индиректна имунофлоресценция

Цена за пациенти: 65.00лв.

3.AНA Profile 5 – Имуноблот

nRNP/Sm, Sm, RNP70, RNPA, RNPC, SS-A, Ro 52, SS-B, Scl-70, PM/Scl, Jo-1, CENP B, PCNA, ds DNA, нуклеозоми, хистони, Р-рибозомен протеин, AMA-M2

Антинуклеарните антитела са група от автоантитела, ориентирани против разнообразни белтъци, белтъчни съставни елементи на клетъчното ядро. Откриването на АНА в серум е определящ в серодиагностиката на автоимунните заболявания на съединителната тъкан. Отделните автоимунни заболявания се характеризират със характерен АНА профил. Изследването за АНА е високочувствителен за диагнозата систематичен лупус еритематозус и лекарствено индуциран лупус – над 95% от болните са позитивни.

АНА се срещат и при други автоимунни заболявания, както и при автоимунен хепатит, при неоплазии, васкулити, подостър бактериален ендокардит, при възрастни хора, даже при здрави хора.

Препоръчва се проучването да се назначава и интерпретира постоянно в подтекста на наличната клинична симптоматика.

Цена за пациенти: 60.00лв.

4.Myositis Profile 3– автоимунен миозитен профил – Имуноблот

Mi-2, Ku, PM Scl-100, PM Scl-75, Jo-1, SRP, PL – 7, PL-12, EJ, OJ, Ro-52

Различни инфенциозни сътрудници (Коксаки В вирус, EBV, Аденовирус 2, Грипен вирус, Хепатитни вируси В,С) могат да доведат до промени в мускулните протеини и те да станат цел за автоимунна офанзива и формиране на автоимунни антитела.

UV лъчи и някои медикаменти при избрани условия също могат да доведат до образуването на автоантитела, свързани с развиване на автоимунен миозит.

В към 80% от случаите на автоимунен миозит се откриват авто антитела. Те се разделят на – миозит специфични( МСАТ): антисинтетазни антитела – Anti Jo-1, PL-7, PL-12, EJ, OJ, SRP, Mi2

Миозит асоциирани автоантитела ( MAAT), които се откриват и при други систематични болести.

Определянето на автоантитела е извънредно значимо за диагнозата и постоянно показателно за прогнозата на болестта.

Цена за пациенти: 65.00лв.

5. Autoimmune Liver Diseases - - Автоимунен чернодробен профил - Имуноблот

АМА М2, М2-3Е, Sp 100, PML, gp-210, LKM-1, LC-1, SLA/LP, Ro-52

Имуноблот тест, който разрешава по едно и също време установяване на 9 автоантитела, ориентирани против разнообразни съставни елементи на клетката.

-LKM1 антитела против чернодробни и бъбречни микрозоми

-SLA/LP антитела против разтворим чернодробен/панкреасен антиген

-АGMA ориентирани против F- актин.

Откриването на тези автоантитела дефинира разнообразни форми на автоимунен хепатит.

-АМА (анти митохондриални антитела) дефинирани като АМА М2 се откриват при пациентите с примитивен билиарен холангит (новото име на първична билиарна цероза)

--Sp 100 – антитела против ядрени точки – gp210 антитела против нуклеарна мембрана също се асоциират с примитивен билиарен холангит (ПБЦ).

Остават 2,5 % от пациентите, които има клинична симптоматика на ПБЦ, само че при тях не се откриват познати антитела.

Цена за пациенти: 65.00лв.

6. Systemic Sclerosis Profile – Системен Склерозен профил – Имуноблот

Scl-70, CENP A, CENP B, RP11, RP155, fibrillarin, NOR90, Th/To, PM- Scl100, PM- Scl175, Ku, PDGFR, Ro-52 separately

Системната склероза е мултисистемна, прогресираща автоимунна болест на съединителната тъкан и се характеризира с разнообразни клинични признаци. При към 80% от болните се откриват разнообразни автоантитела.

Анти центромерни антитела CENP A, CENP B- откриват се най постоянно при лимитирана форма на заболяването.

Антинуклеарни (антинуклеоарни) антитела -Anti Scl 70 (DNA топоизомераза 1) се срещат при забележителна част от болните с дифузна систематична склероза.

PM Scl - постоянно се асоциира с лимитирана форма на систематична склероза и миозит.

Антифибриларни (AT) - асоциират се с дифузно кожно ангажиране и белодробна фиброза. С доста по-ниска непорочност се срещат и други специфичности на АНА.

В поддръжка на диагнозата е позитивирането на склеродерма  характерни автоантитела – антицентромерни, анти Scl70, както и определяне на AНA.

Цена за пациенти: 70.00 лева

7. Anti ганглеозиден панел – имуноблот клас IgM  ;  Anti ганглеозиден панел – имуноблот клас IgG

GM1, GM2, GM3, GD1a, GD1b, GTb, GQ1b separately

Синдромът на Guillain Barre (Синдром на Гилен Баре) е автоимунна остра периферна невропатия.

Различни инфекциозни сътрудници – Campylobacter jejuni, CMV, EBV, HSV, HZV и др.) се смята, че провокират образуването на антимикробни антитела, които реагират кръстосано със характерни ганглиозиди и гликолипиди на миелина на периферните нерви(GM1, GD1B, GT1B).

Автоанителата при остра моторно-аксонална невропатия GM1 GM1b GD1A се откриват от клас IgG.

При остра моторна сензорна невроаптия тези антитела нормално не позитивират. При мултифукална моторна невропатия се откриват GM1 GD1b, asialo GM1 - IgM.

При синдром на Miller Fisher се открива GQ1b и титъра на тези антитела колерира с тежестта на болестта.

Цена за пациенти:

Anti ганглеозиден панел IgM – 55.00 лева

Anti ганглеозиден панел IgG – 55.00 лева

Пробата, нужна за проучванията, е серум, а р езултати от тези проучвания излизат в границите на 5 работни дни.  Използват се проби на немската фирма  Euroimmun , които обезпечават висока сензитивност и специфика на проучването.

Може да извършите проучванията в най-удобната за вас манипулационна - те към този момент са 10 в Пловдив и две в Асеновград.

Точните диагностични критерии са от значително значение за грижите за пациентите и от Лаборатория " Писанец " влагат всекидневно за тяхното възстановяване.



Вече 20 години лаборатория " Писанец " е една от водещите в Пловдив и района с помощта на своя висококвалифициран личен състав, прецизността и бързината при разработване на проучванията, коректността и положителното отношение към своите пациенти и модерната инсталация. Лабораторията работи седем дни в седмицата, подготвени резултати се дават всеки ден. Контролът на осъществяваните проучвания е от водещо значение за точността им, ето за какво здравна лаборатория " Писанец " има построена система за всекидневен вътрешен лабораторен надзор, като взе участие и в Национални и Международни системи за външна оценка на качеството.

За своите пациенти здравна лаборатория " Писанец " дава алтернатива и за домашно посещаване. Екипът, който ще посети дома ви, ще предприеме всички ограничения за сигурност, с цел да подсигурява своята и вашата сигурност. Ще имате опция да извършите мечтаните проучвания, в това число и с направление по Здравна каса, без да се постанова физически да посещавате лабораторията. 

За контакт:

Лаборатория „ Писанец ”, Пловдив, ул. " Петко Д. Петков " 23

Тел. 032 263 363



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР